Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý’nýn koordinesinde 2014 yýlýnda baþlatýlan ve ülkemizin 2023 hedeflerine eriþmesi için hayati önem taþýyan "Kamu-Üniversite-Sanayi Ýþbirliði (KÜSÝ) 4. Bölge Koordinatörleri Çalýþtayý" Çankýrý Karatekin Üniversitesi ve Ajansýmýz ev sahipliðinde gerçekleþtirildi.
Koç Otel’de düzenlenen çalýþtaya Çankýrý Valisi ve Ajansýmýz Yönetim Kurulu Baþkaný Vahdettin Özcan’ýn yaný sýra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý Müsteþarý Prof. Dr. Ersan Aslan, Çankýrý Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Ýbrahim Savaþ, Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Rýza Gürbüz, daire amirleri ve TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayiciler katýldý.
Saygý duruþunda bulunulup Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýnýn ardýndan “TR82 Bölgesi Yatýrým Ortamý Tanýtým Filmi (invest in TR82)” ile baþlayan toplantý açýlýþ konuþmalarý ile devam etti. Açýlýþ konuþmalarýnda sýrasýyla Çankýrý Karatekin Üniversitesi Rektör Yardýmcýsý ve TR82 Bölgesi KÜSÝ Koordinatörü Prof. Dr. Rýza Gürbüz, Ajansýmýz Planlama, Programlama ve Stratejik Araþtýrmalar Birim Baþkaný Serkan Doðru, Çankýrý Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Ýbrahim Savaþ, Çankýrý Valisi ve Ajansýmýz Yönetim Kurulu Baþkaný Vahdettin Özcan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý Müsteþarý Prof. Dr. Ersan Aslan söz aldý.
Son olarak kürsüye gelen Müsteþar ASLAN, Ar-Ge ve yenilik yoluyla ülke ekonomisinin uluslararasý düzeyde rekabet edebilir bir yapýya kavuþturulmasý için teknolojik bilgi üretilmesi, üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapýlmasý, ürün kalitesi ve standardýnýn yükseltilmesi, teknolojik bilginin ticarileþtirilmesi, Ar-Ge’ye ve yeniliðe yönelik doðrudan yabancý sermaye yatýrýmlarýnýn ülkeye giriþinin hýzlandýrýlmasý, Ar-Ge personeli ve nitelikli iþgücü istihdamýnýn artýrýlmasýný desteklemek ve teþvik etmek gerektiðini belirtti.
Açýlýþ konuþmalarýnýn ardýndan çalýþtay, öðleden önce ve sonra olmak üzere gerçekleþtirilen 3 oturum ile sona erdi.
Kamuoyu bilgisine saygýyla duyurulur.