Kastamonu Valiliði, Kastamonu Üniversitesi, Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý ve Kastamonu Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü koordinasyonunda çok sayýda kurumun katkýlarýyla 3 – 24 Mayýs tarihleri arasýnda gerçekleþtirilen Liseli Þefler Yarýþýyor Yemek Yarýþmasý finali Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Uygulama Mutfaðý’nda gerçekleþtirildi.
Cumhurbaþkanlýðý himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlýðý Koordinasyonunda düzenlenen 21-27 Mayýs Türk Mutfaðý Haftasý’nda gerçekleþtirilen yarýþmanýn final kýsmýnda, 4 takým son kez hazýrladýklarý yöresel ürünleri jüri üyelerine beðendirmek için lezzet sunumlarý yaptý. EKBAB, Aruca, Beyaz Ceketliler ve Hünerli Eller isimli takýmlarýn hazýrladýklarý ürünleri tek tek tadým yaparak deðerlendiren jüri üyeleri birinciyi seçmekte bir hayli zorlandý. Jürinin deðerlendirmeleri sonunda, Göl Anadolu Lisesi takýmý “EKBAB” þampiyon oldu.
Ödüller takdim edildi
Konuþmalarýn ardýndan düzenlenen törende yarýþmada dereceye girenlere Belediye Baþkaný Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioðlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Vali Yardýmcýsý Vekili Ahmet Coþkun, Kastamonu Valisi Avni Çakýr’ýn eþi Bahar Çakýr ve Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile diðer kurum temsilcilerince ödülleri verildi.
Yarýþmada Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takýmý, Ecevit çorbasý, Ýslim kebabý ve kalburabastý ile birinci olurken, 10 Aralýk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Beyaz Ceketliler takýmý, sütlü siyez bulguru çorbasý, köfteli patates paçasý ve Ýnebolu helvasý ile ikinci oldu. Göl Anadolu Lisesi’nden Aruca takýmý, Ecevit çorbasý, mantar soslu tavuk sarma ve sütlü irmik helvasýyla üçüncülüðü elde etti. Mustafa Kaya Anadolu Lisesi ise Hünerli Eller takýmýnýn hazýrladýðý ezogelin çorbasý, çökertme kebabý ve kaþýk helvasý ile yarýþmada dördüncü sýrada yer aldý.
Kamuoyunun bilgisine saygýyla duyurulur.