KUZKA’nýn, Kastamonu, Çankýrý ve Sinop illerinde faaliyet gösteren kadýn kooperatiflerine yönelik düzenlediði “Kooperatif Yönetimi ve Organizasyonu” eðitimi tamamlandý. Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý Konferans Salonu’nda gerçekleþen eðitime, TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren toplam 11 kadýn kooperatifinden 30 temsilci katýldý.
Hedefimiz kooperatiflerimizin ulusal ve uluslararasý projelerden daha fazla yararlanmasý
Eðitim öncesinde kadýn kooperatifi temsilcilerine hitap eden Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Ajansýn TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren kadýn kooperatiflerine yönelik faaliyetleri hakkýnda bilgi verdi. Konuþmasýnda kadýn kooperatiflerinin ulusal ve uluslararasý projelerden daha fazla yararlanmalarý için gayret gösterdiklerini vurgulayan Genç, “Bölgemizdeki kadýn kooperatiflerimizle beraber geçtiðimiz yýl Gücüm Emeðim Platformumuzu kurmuþtuk. Bu platform kurulduktan sonra bir dizi etkinlikler ve faaliyetler yürüttük. Platforma üye kooperatiflerimize ulusal ve uluslararasý projelerden faydalanmalarý konusunda gayret gösterdik.
Ajansýmýzýn da içinde yer aldýðý projeyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýmýz tarafýndan hazýrlanan, Japon Hükümeti tarafýndan desteklenen ve Birleþmiþ Milletler (BM) Kalkýnma Programý ile birlikte yürütülen “Ýþten Sosyal Uyuma Projesi” kapsamýnda 10 kalkýnma ajansýnýn bölgelerinden 4 kooperatif olmak üzere toplam 40 kooperatife çeþitli danýþmanlýklar ve hibe destekleri saðlandý.
Bu danýþmanlýk hizmetleri konularýndan biri olan “Kooperatifçilik Yönetimi” konusunda Bayram Kök hocamýz kadýn kooperatiflerimize danýþmanlýk hizmeti sundu. Bizler bölgemizde bulunan diðer kadýn kooperatiflerimizin de bu bilgi ve deneyimden faydalanmasý düþüncesiyle “Kooperatif Yönetimi ve Organizasyonu” eðitimini organize etmiþ olduk. Bunun dýþýnda hocamýz, yeni kurulan kadýn kooperatiflerimizle tanýþmak amacýyla düzenlemiþ olduðumuz çevrimiçi etkinliðimizde de kýsa süreli bir eðitim gerçekleþtirmiþti. Bugünkü eðitimin mevcut kadýn kooperatiflerimiz için kendilerini gözden geçirmeleri açýsýndan kýymetli olduðunu düþünüyorum. Yeni kurulan kooperatiflerimiz için de yol haritalarýný oluþtururken nelere dikkat etmeleri gerektiði noktasýnda yararlanacaklarýna inanýyorum. Eðitimimizin tüm kadýn kooperatiflerimiz için yararlý ve hayýrlý olmasýný temenni ediyorum” dedi.
Türkiye’nin kooperatifçilik konusunda önde gelen danýþmanlarýndan olan Bayram Kök tarafýndan verilen eðitimde katýlýmcýlarla Ýþ Fikri ve Fizibilitesi, Kooperatifçilik Kavramý, Kooperatifleþme Süreci, Ortaklýk Paylarý, Kooperatif Ýlkeleri ve Yönetim Organlarý baþlýklarýnda bilgiler paylaþýldý.
Sunumunda kooperatifçilik konusunda teknik bilgilerin yaný sýra konuya iliþkin tecrübe ve deneyimlerini de paylaþan Kök, kuruluþ aþamasýnda ve devam eden süreçte kadýn kooperatiflerince dikkat edilmesi gereken hususlarda bilgilendirme yaptý.
Eðitim, kadýn kooperatifleri temsilcilerinin kooperatifçiliðe iliþkin sorularýnýn cevaplandýrýlmasý ve katýlým belgelerinin takdimiyle sona erdi.
Kamuoyu bilgisine saygýyla duyurulur.