Ajansýmýz Toplantý Salonu’nda düzenlenen Bilgilendirme Toplantýsý’na Kastamonu Valisi ve Ajansýn Yönetim Kurulu Baþkaný Yaþar KARADENÝZ, Kastamonu Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ahmet SEVGÝLÝOÐLU, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Oðuz FINDIKOÐLU, Kastamonu Ýl Özel Ýdaresi Genel Sekreteri Zafer KARAHASAN, Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇ, ilçe kaymakamlarý ile çok sayýda kamu kurum ve kuruluþ temsilcisi katýldý.
KUZKA Turizmde Proaktif Rol Üstlendi
Bilgilendirme Toplantýsý’nýn açýlýþýnda konuþan Ajansýmýz Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇ, turizmin dünyada istihdam ve katma deðer yaratan en önemli sektörlerden biri olduðu vurgulayarak, dünyada en hýzlý büyüyen sektör olan turizmin 2016 yýlýnda dünya ekonomisine 2,3 trilyon dolarlýk doðrudan katký ve 109 milyon kiþilik istihdam oluþturduðunu ifade etti. Dr. GENÇ, “Tarihi ve kültürel mirasý ile dört mevsimi ayný anda yaþayan küresel bir destinasyon olarak ülkemizin yerel, bölgesel ve ulusal ölçekte hedeflerine ulaþabilmesi için kapsamlý çalýþma ve planlama yapýlmasý gerekir. Bu amaçla Ajansýmýz yeni dönemde benimsenen en az üç yýllýk bakýþ açýsýný yansýtan “Sonuç Odaklý Program” modeli ile daha proaktif roller üstlenerek bölgenin kalkýnmasýna yönelik etkisini artýrmayý hedeflemektedir. Bu amaca yönelik olarak Ajansýmýz tarafýndan Bölge turizminin geliþmesine yönelik “Þehir Tanýtýmý ve Markalaþma Sonuç Odaklý Program tasarlanmýþtýr. 26 Kasým 2018 tarihinde ilan ettiðimiz Turizm Altyapýsýnýn Geliþtirilmesi Mali Destek Programý da bu kapsamda hazýrlanmýþtýr. Programýn önceliði Bölge turizmi açýsýndan önem arz eden ve program kapsamýnda belirlenen doðal, kültürel ve tarihi unsurlarýn altyapýsýnýn iyileþtirilmesidir” dedi.
Turizmin Altyapýsýný Ýyileþtirmeyi Amaçlýyoruz
Bilgilendirme toplantýsýna katýlan Kastamonu Valisi ve Yönetim Kurulu Baþkaný Yaþar KARADENÝZ de yaptýðý konuþmada þunlarý kaydetti. “Ajansýmýzýn bu yýl ilan ettiði mali destek programý kapsamýnda “Turizm Unsurlarýnýn Altyapýsý Ýyileþiyor” sloganýyla potansiyel proje sahiplerini proje hazýrlamaya çaðýrýyoruz. Kastamonu, Çankýrý ve Sinop illerinde uygulanacak projelere toplamda 24 milyon TL büyüklüðünde hibe desteði saðlayacaðýz. Bu program kapsamýnda Bölgemizde faaliyet gösteren kamu kurumlarýnýn bölge turizmi açýsýndan önem arz eden ve program kapsamýnda belirlenen doðal, kültürel ve tarihi turizm unsurlarýnýn altyapýsýnýn iyileþtirilmesini amaçlýyoruz. Bu kapsamda Kastamonu’da 35, Çankýrý’da 18 ve Sinop’ta 21 olmak üzere toplam 74 adet belirlenmiþ olan turizm unsurlarýna yönelik projeler desteklenecek.”
Konuþmalar sonrasýnda Planlama, Programlama ve Stratejik Araþtýrmalar Birimi Baþkaný Serkan DOÐRU tarafýndan “Bütünleþik Turizm Projesi” kapsamýnda yapýlan çalýþmalarla ilgili toplantýya katýlan kamu kurum ve kuruluþ temsilcilerine bilgiler sunuldu.
Daha sonra kürsüye gelen Program Yönetimi Birimi Uzmaný Mehmet Uður SERÝN ise turizm unsurlarýnýn altyapýsýnýn iyileþtirilmesine yönelik düzenlenen 2019 Yýlý Turizm Altyapýsýnýn Geliþtirilmesi Mali Destek Programý (TAG) hakkýnda kamu kurum ve kuruluþu temsilcilerine program hakkýnda detaylý bilgiler sundu. Serin, sunumunda programýn içeriði, bütçesi, hibe desteði tutarlarý, kapsadýðý konular, uygun baþvuru sahipleri ile son baþvuru tarihlerine iliþkin katýlýmcýlara bilgiler aktardý.
Kastamonu’da gerçekleþtirilen bilgilendirme toplantýsý, katýlýmcýlarýn programa iliþkin proje fikirlerinin alýnmasý ve sorularýnýn cevaplandýrýlmasýyla son erdi.
Kamuoyu bilgisine saygýyla duyurulur.